www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk

 

Intézményünkben öt gyermekcsoport működik, 128 férőhellyel.  Óvodapedagógusaink felmenő rendszerben vezetik a csoportokat, végigviszik a gyerekeket, amíg itt vannak az Oviban, erősítve ezzel a kötődést óvodapedagógus és gyermek között.

Az udvarunkon, nyáron hatalmas fák, fedett szín és sok színes napernyő ad árnyékot.

Nevelési programunk fontos eleme a gyermek közeli népi hagyományok ápolása, környezetvédelem évszakhoz és ünnepekhez kapcsolódóan. A napi tevékenységek között szerepel a kismesterségekkel való ismerkedés, a kézműves munka (szövés, fonás, agyagozás, vessző-, csuhé-, gyékényfonás, valamint nemezelés) népi dalos játékok megismertetése. Rendelkezünk korongozóval, égetőkemencével mind agyag, mind kerámia részére.

Az ünnepek előkészítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Megismertetjük a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat, tevékenységeket, játékokat. A szülők bevonásával elkészítjük természetes anyagokból a lakásdíszeket, melyekkel szebbé, élménygazdagabbá tehetők az ünnepek. 2007 óta Óvodánk szervezi a kerületi Ovis Olimpiát, melyeken nagycsoportosaink hagyományosan jó eredményeket érnek el.

 

Hírek röviden