www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Főváros Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Intézménye

Főváros Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Intézménye

E-mail

A Nevelési Tanácsadó Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a kerület oktatási – nevelési intézményeivel együttműködve:
-  magatartási,
-  beilleszkedési,
-  egyéb pszichés, érzelmi, kapcsolati
-  tanulási,
-  mozgásszervi problémákkal küzdő gyermekek diagnosztikájával és terápiájával foglalkozik.

Feladatunk a kerületben élő, vagy a kerület nevelési-oktatási intézményeibe járó 3-18 éves gyermekek, tanulók és családjuk pszichológiai, pedagógiai megsegítése, valamint a kerületi nevelési-oktatási intézmények tevékenységének támogatása sajátos szakmai eszközeinkkel.

A 2007-08. évi tanévtől tevékenységi körünk bővült: Az iskolai fejlesztő pedagógiai hálózatot és a gyógytestnevelői hálózatot is intézményünkhöz csatolták.

Alaptevékenységünk a pszichológiai, fejlesztő pedagógiai és gyógytestnevelői ellátás, mely a következő területekre összpontosul:
-         Pszichodiagnosztika, pszichológiai konzultáció, egyéni és csoportos pszichoterápia, családterápia a Nevelési Tanácsadóban,
-         vodapszichológiai tevékenység a kerület minden óvodájában,
-         Fejlesztő pedagógiai, pszichopedagógiai felmérés, feltárás, fejlesztő pedagógiai egyéni és csoportos terápiák a Nevelési Tanácsadóban,
-         Fejlesztő pedagógiai ellátás a kerület összes óvodájában,  
-         Fejlesztő pedagógiai ellátás a kerület összes általános iskolájában,
-         Gyógytestnevelés: a kerület óvodáiban és iskoláiban a mozgásszervi elváltozásokkal, mozgáskoordinációs nehézségekkel, valamint belgyógyászati betegségekkel küzdő gyermekek részére (orvosi diagnózis alapján).

Célunk: a hozzánk forduló gyermekek, tanulók személyiségének sokoldalú formálása; érzelmi, értelmi, szociális és testi fejlesztése, az egyéni képességek, lehetőségek tudatos kibontakoztatása.

Az intézmény alapvető profilja: a komplex, teljes körű, gyermekekre fókuszáló, preventív és terápiás szemléletű megközelítés, melyet az idei tanévtől történt bővítés tovább szélesít és színesít.

A terápiás lehetőségek igénybevétele: önkéntes, szülői vagy tanulói kérésre, illetve óvodai, iskolai, orvosi javaslatra történhet. Rendszeres, többnyire heti egyszeri, vagy kétszeri elfoglaltságot jelent. A gyermekkel történő foglalkozás mellett a szülői konzultációt is magában foglalja, melynek során számítunk a család aktív együttműködésére.

Szakembereink: szolgáltatásainkat pszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, gyógypedagógus, pszichopedagógus, fejlesztő pedagógus, gyógytestnevelő, valamint gyermekpszichiáter végzettségű szakemberek nyújtják.

Szolgáltatásaink térítésmentesek!

Rendelésünket előzetes időpont egyeztetés alapján lehet igénybe venni.

Korunk változó társadalmának változó keretei között a szakszolgálatok próbálnak leginkább választ adni azokra a kérdésekre, hogy mit kezdjünk a felnövekvő generáció gondjaival, hogyan segítsünk a problémákkal küzdő gyerekeknek és szüleiknek.