www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Brassó Utcai Általános Iskola

Brassó Utcai Általános Iskola

E-mail

Iskolánk a Szent Imre Kertvárosban épült 1953-ban. 1982-ben önálló, 4 tantermes résszel bővült, amit az első-másodikos tanulók használnak. 1986-ban tornacsarnok és öltöző is épült. Sportudvarral, saját játékudvarral rendelkezünk. 2002-ben a tornasátorból tornaterem, 2003-ban a faházas öltözőből kőépületes épült.
Délelőtt 18 tanulócsoportban, délután 9 napközis csoportban folyik a tanítás. Minden tantárgyat megfelelő képesítéssel rendelkező pedagógus tanít.
4. osztálytól csoportbontásban angol és német nyelvet tanulnak diákjaink. Lehetséges az óraszámok növelése önköltséges alapon. A szociálisan rászorulók támogatásban részesülhetnek. Sportéletünk élénk és eredményes. Diák Sportkörünk színes kínálattal áll a sportolni vágyók rendelkezésére (Balett, RSG, foci, Góliát foci, úszás, sakk, kézilabda, jazzbalett, természetjáró, sí). A Fővárosi Pedagógiai Intézet Tehetségfejlesztő Műhelyének bázisiskolája voltunk. Szakköreink (néptánc, számítógép, környezet rádió, újságíró, vizuális kommunikáció, kerámia, videós, stb.) lehetőséget biztosítanak a tehetségek felkutatására. A kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola zongora és szolfézsórákat tart épületünkben. Sakkot tanórán belül és kívül több évfolyamon eredményesen oktatunk. Jól felszerelt számítógéptermünkben tanórák és tanórákon kívüli foglalkozások, tanfolyamok egyaránt vannak. A felsősök tanári felügyelettel internetezhetnek is. 
1986-tól videó-, és TV stúdió is működik iskolánkban. A zártláncú TV rendszeren keresztül az osztálytermekben a gyerekek rendszeresen nézhetnek olyan műsorokat, riportokat, melyeket a tanulók maguk készítenek, ezzel közelebb kerülhetnek a környezetükben működő média alapjainak megismeréséhez. Az Egy Nap Gyermekekért Alapítvány anyagilag jelentős mértékben támogatja iskolánkat.
A stúdió munkáival többször szerepeltünk a magyar közszolgálati, és kereskedelmi TV csatornák adásaiban. Hazai és nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhetünk: Országos Diák film és Videofilmek fesztiváljának díjai, pályázatokon eredményesen szerepeltünk, Helsinki Nemzetközi Diák Videós fesztiválra hívták meg munkáinkat, valamint a tarvisioi és velenciai videós szemléken díjakat nyertünk.
Iskolánk tagozatot nem működtet. Kiemelten kezeljük a nyelvoktatást, a matematikát, a mindennapos testedzést, számítógép és sakkoktatást és a videostúdió működtetését, a kerettantervben a természettudományos tanítására is hangsúlyt fektetünk. Évek óta a szlovákiai Kovácspatakra szervezzük nyári táborainkat. A sítáborok helyszíne, pedig a szintén szlovákiai Rózsahegy. Legfőbb célkitűzésünk, hogy tanulóink jól érezzék magukat. A kerületi és budapesti tanulmányi versenyeken sikerrel szerepeltünk. A felvételi eredményeink jók, ahogy ezt a továbbtanulási statisztika bizonyítja, hogy tanítványaink a középiskolában is helyt tudnak állni.