www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Bókay Árpád Általános Iskola

Bókay Árpád Általános Iskola

E-mail

A Bókay Árpád Általános Iskola / volt Bokányi / Pestszentlőrinc legöregebb iskolája csendes, kertvárosi környezetben található. A legkisebbek a Szélmalom utcai tagiskolában tanulnak. A szüneteket, a délutáni szabadidő egy részét a „zöldben” tölthetik, a Bókay Kertben. Ez az épület hat világos, tágas, otthonosan berendezett tanteremmel rendelkezik. A nagyobbak a Wlassics utcai főépületben tanulnak, ahol a régi falak között már sok-sok generáció nőtt fel. Az iskola és az aktív, segíteni akaró szülők kapcsolata igen szoros, gyümölcsöző.

Célunk olyan légkört teremteni, melyben örömet szerez a diáknak a tudás, a tanárnak pedig a gyermekekkel való foglalkozás. Elsődleges feladatunk a színvonalas tanítás-tanulás biztosítása, így a nyolc év során és az előkészítő foglalkozások segítségével sikeresen felkészítjük a tanulókat a középiskolai oktatásra. Az elmúlt tanévek adatai szerint sokan tanulnak tovább két tannyelvű gimnáziumban vagy Budapest legerősebb gimnáziumaiban. A hagyományok és az újítások jól megférnek az iskolában, mivel igen nyitott a tantestület. Elsők között csatlakoztunk a kompetencia-alapú oktatási modell bevezetéséhez, megpályáztuk és megnyertük az Európai Uniós pályázatot, valamint a folytatását is. Harmadik éve dolgozunk sikerrel egyre bővülő körben ezzel a módszerrel, a pályázati támogatás jóvoltából a legkorszerűbb eszközökkel.

Programjaink közül kiemelt szerepet kap a nyelvoktatás, a szorobánnal segített matematika-oktatás is.  A Bókay Árpád Biológiaverseny mára már országos hírű rendezvény lett. A tanításon kívüli programok segítségével lehetőséget kapnak a tehetséges és az érdeklődő tanulók, hogy továbbfejlődjenek, vagy éppen kikapcsolódjanak, sportoljanak. Az iskolában a gyermekek ismerkedhetnek a népi hagyományokkal, néhány művészeti területtel (Pl. néptánc, grafika, mozgásművészet). A versenyképes tudás feltételeinek, az élethosszig tartó tanuláshoz szükséges alapok biztosításának, a digitális eszközrendszer megismerésének fontos állomása az általános iskola, ahol a tanulók felkészült szakemberek segítségével hangolódnak rá a kulcskompetenciák elsajátítására.

Rendkívüli tanórák beiktatásával próbáljuk a gyermekek látásmódját szélesíteni, hogy tudásukat ne csak az iskolában tudják kamatoztatni, hanem a megszerzett tapasztalatok segítségével a mindennapi élet útvesztőiben is el tudjanak igazodni.