www.gesz18.hu

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Intézményi információk Iskolák Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma

Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Gimnáziuma

E-mail

A Felnőttek Gimnáziuma már közel négy évtizede nyújt továbbtanulási esélyt a 16 éven felüli, felnőtt korú lakosságnak. Ezen időszak alatt több mint 2500 tanulónk tett sikeres gimnáziumi érettségi vizsgát, sokan közülük főiskolán, egyetemen tanulnak tovább. A gimnáziumi érettségi megszerzésén túl felkészítjük tanulóinkat egy idegen nyelv /angol/ elsajátítására, valamint az alapfokú informatikai ismeretekre. Az élethosszig tartó tanulás iránti igény felkeltésével a tanulók életvezetési tudatos tevékenységét is javítani, fejleszteni kívánjuk.
A tanítást esti és levelező tagozaton folytatjuk, a képzési idő 4 év. Az esti tagozaton 4 tanítási napon /hétfő, kedd, szerda, csütörtök/, illetve 3 tanítási napon /hétfő vagy szerda, kedd, csütörtök/ tartjuk a foglalkozásokat. A levelező tagozat alternatívájaként, annak kiváltására indítjuk 2004 szeptemberétől a távoktatási tagozatunkat.
A középiskolai távoktatási tagozat eddig négy városban /Tatabánya, Pécs, Szolnok, Nyíregyháza/ működött, a mi iskolánk Budapesten az elsőként szervezi meg az ilyen típusú gimnáziumi oktatást. A dél-pesti régióban multiplikátor szerepet tölthetünk be a felnőttoktatásban. A távoktatásban nagyon fontos cél, hogy a személyes kapcsolattartáson kívül /kéthetenként szombati napokon 8 óra konzultáció, mentori/pártfogói segítségadásra/ legyen lehetősége a tanulónak az E-tanulás technikai hátterének otthoni megteremtésével a tanítás-tanulás folyamatába bekapcsolódni.

Gimnáziumunk tanulói létszáma évek óta 450-500 fő. A hallgatók életkora 25-26 év/ 18-56 éves között, zömmel fiatalokból tevődik össze/.
Az érettségi megszerzése után akkreditált OKJ-s tanfolyamokat szervezünk, ill. ezekre irányítjuk azokat a tanulókat, akik nem tanulnak tovább főiskolán vagy egyetemen. Ez utóbbiak aránya folyamatosan emelkedik. 
Az új tanulók beiratkozásának időpontja májustól kezdődik, a tankönyvek biztonságos beszerzése érdekében, és június közepéig tart. Akik ezután jelentkeznek, a tankönyveket maguknak kell beszerezniük.